T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / YENİMAHALLE - Türkan Azmi Köksoy İlkokulu

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

       Okulumuz Batıkent Batı Sitesi Mahallesi 15121-1 ada parsel üzerine 24 derslikli Tipi Proje olarak inşa edilmiştir.

       Milli Eğitime katkılarından dolayı emekli bankacı olan Azmi Köksoy ile yardımsever eşi Türkan hanımın isimlerini okulumuza verilerek TÜRKAN AZMİ KÖKSOY İLKÖĞRETİM OKULU olarak 1996/1997 yılında eğitim öğretim hizmete açılmıştır.

 

OKULUMUZA ADINI VEREN TÜRKAN KÖKSOY VEAZMİ KÖKSOY’UN ÖZ GEÇMİŞLERİ

 

TÜRKAN KÖKSOY

    1924 Gaziantep doğumlu ev hanımı olup yaşamı boyunca her koşulda eşinin sürekli destekçisi olmuştur. Şair olan Türkan Hanım, bulunduğu her cemiyette sevgi ve saygınlık görmüştür. ATATÜRK İlke ve İnkılaplarını ilke edinen merhume, evlatlarına aynı ilkeler doğrultusunda vatanı ve milletini seven insanlar olarak yetiştirmiştir. Türkan KÖKSOY10 Kasım 1995 tarihinde vefat etmiştir.

 

AZMİ KÖKSOY

  1924 Konya doğumlu Mevlana Celalettin Rumi HZ’ nin soyundan olup emekli bankacıdır. Eşi Türkan hanımdan Suphi, Ahmet ve Celalettin adında üç erkek çocuk sahibidir. Azmi bey hayatta kendisine çalışmayı, dürüstlüğü, doğruluğu ve yardım severliği ilke edinmiş ve ailesini sürekli ön planda tutan örnek bir aile reisidir. Okulumuza adının verilmesi Milli Eğitime yaptığı maddi destek sebebiyle olmuştur.

 

17/08/1996tarihinde elim bir trafik kazası sonucu vefat etmiştir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 16.08.2023 - Güncelleme: 16.08.2023 14:00 - Görüntülenme: 126
  Beğen | 0  kişi beğendi